Cena kryptoměn padá. Co se děje?

Od počátku dubna klesá kapitalizace kryptoměnového trhu. Čísla nám ukazují pokles kapitalizace z 2,1 bilionu dolarů na 1,1 bilionu dolarů, což jsou hodnoty, které jsme naposledy viděli v červenci 2021.

Je už zřejmé, že se kryptoměnový trh ocitl v tzv. bear marketu. To značí otočení trendu, kdy v nejbližší době budeme zaznamenávat spíše poklesy na trhu než značné růsty, jako tomu bylo na konci roku 2021. Navíc celosvětová situace přispívá k tomu, že to nebude vůbec jednoduché na všech finančních trzích.

Mnohokrát se zmiňuje, že přichází recese. To by znamenalo značný odliv kapitálu z finančních trhů a celosvětové poklesy akcií, kryptoměn aj. Dopady pandemie, která ochromila ekonomiku, a rostoucí inflace vyvolávají v lidech strach z toho, co bude. Pád stabilní měny UST a kryptoměny Luny také nepomohl a nálada k nákupům tak klesá.

Je však potřeba brát tyto situace jako příležitost. V budoucnu se už nemusí opakovat příležitost nakoupit např. bitcoin za ceny, které v blízké době uvidíme. Z technické analýzy je zřejmé, že klíčový support u bitcoinu je okolo 28 tisíc dolarů. Pokud se déle než týden budeme pohybovat pod touto cenou, může jít cena bitcoinu až k 20 tisícům dolarů.

ADAM NEUBERGER
odborník na kryptoměny, spoluzakladatel projektu Probinex