Co nepropásnout v květnu

Trend Bitcoinové dominance 

Bitcoinová dominance na začátku dubna dosáhla 49 % celkového trhu s kryptoměnami, což je úroveň, kterou Bitcoin nedokázal překonat od června 2021. Zajímavé bude sledovat, zda zůstane Bitcoin dále nejsilnějším aktivem v této jarní rally, nebo zda nastane čas pro altcoiny a Bitcoinová dominance se opět sníží. 

Rozsudek XRP 

Dlouholetý soudní spor mezi Ripple Labs, tvůrci kryptoměny XRP, a americkou Komisí pro cenné papíry (SEC) ohledně toho, zda XRP splňuje definici cenných papírů, by mohl být brzy rozsouzen. Tento případ může stanovit precedent pro celé odvětví kryptoměn a spekulace se o tom, že rozhodnutí padne v následujících týdnech, s každým dnem rostou. Výsledek tohoto soudního sporu jistě bude mít významný dopad na celý kryptoměnový trh.

Hlasování o regulaci MiCA

Regulace MiCA (Markets in Crypto-Assets) je navrhovaná evropská legislativa, která se týká regulace trhu s kryptoměnami a digitálními aktivy. Cílem regulace je především zajistit bezpečnost a ochranu investorů a uživatelů kryptoměn a digitálních aktiv. Regulace MiCA navrhuje vytvoření harmonizovaných pravidel pro všechny subjekty, které se na trhu s kryptoměnami a digitálními aktivy pohybují. Po dlouhých třech letech jsme se konečně 20. dubna dočkali finálního znění a hlasování o zatím nejpropracovanější regulaci kryptoměn na světě. Bude zajímavé sledovat, jak se jednotlivé státy postaví k implementaci směrnice do svých legislativních úprav.

Garant stránky:

Foto: unsplash.com