Na dovolenou s kryptoměnami

Blížící se léto znamená příchod pro mnohé bolestivého plánování dovolených. Abychom vám letos zjednodušili výběr, připravili jsme pět destinací, kde můžete chození po památkách či ležení na pláži obohatit o prohloubení znalosti zahraniční kryptoměnové kultury.

Zug, Švýcarsko: Zug je známý jako "Crypto Valley", je domovem mnoha blockchainových společností a od roku 2016 přijímá bitcoiny za některé veřejné služby. Kromě toho, že je Zug přívětivý ke kryptoměnám, nabízí také malebnou krajinu a outdoorové aktivity pro rekreanty a dovolenou si tam jde tak doopravdy užít, i když si asi trochu připlatíte.

Tallinn, Estonsko: Estonsko stojí v čele digitálních inovací. Je snadné zde platit kryptem a zároveň si užívat krásnou středověkou architekturu podobnou té v Praze smíšenou s digitální moderní kulturou hlavního města a doplněnou o krásnou baltskou přírodu v okolí.

Tokio, Japonsko: Trochu exotičtější destinace – Japonsko je už dlouho lídrem v oblasti kryptoměn a v roce 2017 jako jedna z prvních zemí oficiálně uznala kryptoměny. Najít podniky, kde můžete platit přímo kryptem, by proto neměl být problém. Kromě toho Japonsko nabízí jedinečnou kombinaci tradiční Japonské kultury a high-tech moderny. Zážitek je tam i návštěva veřejných toalet.

El Salvador: El Salvador se v září roku 2021 zapsal do historie jako první stát, který přijal kryptoměnu bitcoin jako zákonné platidlo. Ačkoliv je celá tato nucená implementace BTC jako platebního systému prezidenta Nayiba Bukeleho sporná, můžete od toho při návštěvě této země odvrátit zrak, užít si McDonald placený bitcoinem a navštívit spoustu nádherných přírodních a kulturních památek, jako jsou mayské ruiny, 25 sopek nebo 14 jezer.

Amsterdam, Nizozemsko: Amsterdam je domovem jedné z nejznámějších bitcoinových ambasád a značného počtu bitcoinových bankomatů dodávaných z Česka. Město je známé svým uměleckým dědictvím, propracovaným systémem kanálů, úzkými domy a také tím, že je neuvěřitelně přátelské k cyklistům a samozřejmě k marihuaně. A právě spousta Cannabis shopů přijímá platby kryptoměnami.

Autor:

Zdroj obrázku: „Vytvořeno k volnému užití AMI Communications ve spolupráci s Midjourney“.